flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжує інформувати по справі, що викликала значний суспільний інтерес

25 березня 2019, 14:31

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 ст. 368 КК України, а також стосовно особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 ст. 263(носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї), частиною 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), частиною 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) ( https://sl.dn.court.gov.ua/sud0544/pres-centr/news/502080/).

Враховуючи, що склад правопорушень, за якими обвинувачують зазначених осіб, віднесено до корупційних, розгляд даної справи становить значний суспільний інтерес для громадськості. У зв’язку з цим, у Провідних Українських ЗМІ було здійснено ряд публікацій.

Одним із міжнародних стандартів є публічне здійснення правосуддя. Відповідно до принципу публічного здійснення правосуддя, громадськість має право бути поінформованою через медіа про стан організації судочинства.

З метою вірного поінформування населення та вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Слов’янський міськрайонний суд Донецької області вважає за необхідне продовжити повідомляти інформацію про стан розгляду вказаного кримінального провадження.

Судове засідання у справі  відкладене на 05.03.2019 на 9 год. 30 хв. не відбулося, у зв’язку зі знаходженням судді на лікарняному.

Наступне судове засідання  20.03.2019  також  не відбулося, у зв’язку зі знаходженням  одного із членів колегії у відпустці.

У зв’язку з цим, прес-служба суду наголошує на тому, що розгляд справи проводиться із додержанням процесуальних норм КПК України та визначених у ньому загальних засад кримінального провадження.

Висвітлення процесу розгляду справи буде продовжено після проведення наступного судового засідання. Чекайте у інформаційному випуску.

 

Прес-служба Слов’янського

міськрайонного суду Донецької області