flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підведені підсумки роботи Слов’янського міськрайонного суду Донецької області за 2020 рік

27 січня 2021, 13:26

22 січня 2021 року у Слов’янському міськрайонному суді Донецької  області  за участі голови суду Дюміної Наталії Олександрівни, судді-спікера Ільяшевич Ольги Віталіївни та керівника апарату суду Щиткової Сніжани Сергіївни пройшов брифінг, на який були запрошені журналісти та представники громадськості, працівники суду.

Метою брифінгу було доведення до широкого кола населення інформації про роботу суду за 2020 рік.

Наталія Олександрівна розповіла про роботу суду в цілому, зупинилася на кадрових змінах,  розповіла про матеріально-технічне забезпечення суду.

Також у зв’язку з прийнятим рішенням Кабінету Міністрів України про обмеження заходів з метою протидії поширенню в Україні коронавірусу COVID-19, проведення навчальних заходів призупинено.

Проте, на цей час працівники суду та судді проходять дистанційну підготовку, приймають участь у вебінарах, семінарах та інших організаційних заходів в онлайн режимі.

 

Ольга Віталіївна розповіла, що у зв’язку з карантинними обмеженнями, нажаль більшість заходів спрямованих на інформування суспільства про роботу суду, налагодження постійного зацікавленого діалогу з громадськістю та ЗМІ  переформатовано у режим онлайн. Слов’янський міськрайонний суд Донецької області співпрацює з  місцевими  та регіональними представниками центральних ЗМІ громадськими організаціями, забезпечення якої входить у повноваження  головного спеціаліста із зв’язків з громадськістю суду. Впродовж 2020 року  висвітлювалися питання організації роботи суду,  правової просвіти, діяльності суду, розгляду справ, які викликають суспільний резонанс, тощо. Слов’янський міськрайонний суд Донецької області постійно оновлює матеріали на своїй інтернет-сторінці веб-порталу «Судова влада України» та у соціальній мережі Faсеbоок.

Суддя-спікер Ольга Віталіївна Ільяшевич 20 та 21 липня 2020 року в місті Києві брала участь в проєкті «Доступно про суд: пояснюють судді», імплементованого ГО «Вектор прав людини» у партнерстві з Радою суддів України та Координаційним центром з надання правової допомоги в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. 04 грудня 2020 року у Слов’янському міськрайоннному суді пройшло онлайн-інтерв’ю з головою суду Наталією Дюміною та суддею спікером Ольгою Ільяшевич. Інтерв’ю проводила Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні (Місія), яка діє на запрошення Уряду України. В рамках мандату Місія приділяє особливу увагу забезпеченню права на справедливий судовий розгляд у кримінальних провадженнях, пов’язаних зі збройним конфліктом на сході України.

Керівник апарату суду Щиткова Сніжана Сергіївна розповіла що, на даний час в Слов’янському міськрайонному суді Донецької області виник колапс у здійсненні правосуддя у зв’язку з відсутністю секретарів судового засідання, адже це посадова особа суду, учасник судового процесу, наділений процесуальними правами та обов'язками. Хвороба секретаря судового засідання, участь у навчанні та інше зупиняють судовий процес. За 2020 рік було підписано 18 контрактів про проходження державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Також слід зазначити, що керівництвом суду та його працівниками неодноразово надсилалися листи до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Міністрів соціальної політики та фінансів України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України Національного агентства України з питань державної служби про врегулювання оплати праці працівників місцевих загальних судів України з проханням розробити та внести відповідні зміни до законодавства, яке регулює оплату праці державних службовців.

Підводячи підсумок брифінгу, голова суду Наталія Олександрівна Дюміна зазначила, що в цілому робота Слов’янського міськрайонного суду Донецької області у 2020 році здійснювалась на належному рівні, що є результатом спільних зусиль керівництва суду, суддів та працівників апарату суду.

 

З повним текстом можна ознайомитися за посиланням Підсумки роботи суду за 2020 рік

Читайте нас та ставте запитання у соціальній мережі Facebook