flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення по справі № 1-в/243/177/2020 за поданням Слов’янського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області, відносно засудженого Прокопчука О.М. про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт

27 травня 2020, 14:21

СУДОВИЙ ВИКЛИК

           

В провадженні Слов’янського міськрайонного суду Донецької області знаходиться  справа № 1-в/243/177/2020 за поданням Слов’янського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області, відносно засудженого Прокопчука Олега Миколайовича про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавленням волі.  

В судове засідання, яке відбудеться 04 червня 2020 року о 11-30 год. у приміщенні Слов’янського міськрайонного суду Донецької області за адресою: Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, буд. 2 (ІІ поверх), викликається засуджений:

Прокопчук Олег Миколайович, який проживає за адресою: Донецька область,  м. Слов’янськ, вул. Богдана Ступки, 8/5.   

Якщо засуджений до якого не застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не прибув за викликом у судове засідання, суд відкладає судовий розгляд, призначає дату нового засідання і вживає заходів до забезпечення його прибуття до суду. Суд також має право постановити ухвалу про привід засудженого та/або ухвалу про накладення на нього грошового стягнення в порядку, передбаченому главами 11 та 12 КПК України та здійснити спеціальне судове провадження.

 

 

                      Суддя

Слов’янського міськрайонного суду                              В.І. Старовецький       

               

 

 

 

Поважні причини неприбуття особи на виклик суду згідно зі статтею 138 КПК України:

  • затримання, тримання під вартою або відбування покарання;
  • обмеження свободи пересування внаслідок дії закону або судового рішення;
  • обставини непереборної сили (епідемії, військові події, стихійні лиха та інші подібні обставини);
  • відсутність особи у місці проживання протягом тривалого часу внаслідок відрядження, подорожі тощо;
  • тяжка хвороба або перебування в закладі охорони здоров’я у зв’язку з лікуванням або вагітністю за умови неможливості тимчасово залишити цей заклад;
  • смерть близьких родичів, членів сім’ї чи інших близьких осіб або серйозна загроза їхньому життю;
  • несвоєчасне одержання повістки про виклик;
  • інші обставини, які об’єктивно унеможливлюють з’явлення особи на виклик.

 

Нагадуємо про обов’язок заздалегідь повідомити про неможливість з’явлення до суду.

 

Наслідки неприбуття за викликом суду

Наслідки неприбуття підозрюваного, обвинуваченого, свідка, потерпілого, цивільного відповідача передбачені статтею 139 КПК України, а також наслідки неприбуття обвинуваченого передбачені статтею 323 КПК України, прокурора та захисника – статтею 324 КПК України, потерпілого – статтею 325 КПК України, цивільного відповідача та їх представників – статтею 326 КПК України, свідка, спеціаліста, перекладача і експерта – статтею 327 КПК України.