flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення по цивільній справі № 2-о/243/861/2017 за заявою Івченко Л. М., за участю заінтересованої особи Бахмутського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області про встановлення факту смерті.

26 жовтня 2017, 12:58

“Слов’янський міськрайонний суд Донецької області (84100 м. Слов’янськ, вул. Добровольського, буд. 2), розглядає цивільну справу за заявою Івченко Людмили Миколаївни, за участю заінтересованої особи Бахмутського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області про встановлення факту смерті.

 Заявник по справі:

- Івченко Людмила Миколаївна, 27.06.1960 року народження, останнє відоме місце проживання: Донецька область, м. м. Горлівка, вул. Красношапки, 42/135,

 має виконати ухвалу суду від 25.10.2017 року наступного змісту:

 

№243/8622/17

  провадження №2-о/243/861/2017 

У Х В А Л А

           

25 жовтня 2017 року Слов’янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

Головуючого судді                                                     Мірошниченко Л.Є.

при секретарі                                                            Мирошниченко А.О.

 

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Слов’янська цивільну справу за заявою Івченко Людмили Миколаївни, за участю заінтересованої особи: Бахмутського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області про встановлення факту смерті, -

 

В С Т А Н О В И В:

 

            Заявник Івченко Л.М. звернулася до суду з заявою, за участю заінтересованої особи: Бахмутського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області про встановлення факту смерті.

Ухвалою суду від 28.09.2017 року провадження по справі відкрито та призначено до розгляду. 

Порядок звернення до суду за судовим захистом урегульовано ЦПК України. Подання заяви до суду має відбуватись із дотриманням певних умов.

Відповідно до ч. 3 ст. 235 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали, суд вважає, що подана заява не відповідає вимогам ч. 3 ст. 119 ЦПК України, якою передбачено, що позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її подання.

В порушення зазначених вимог закону,  заява Івченко Л.М. не містить її підпису та дати подання до суду.

Оскільки на теперішній час суд позбавлений можливості продовжувати судовий розгляд справи за позовною заявою, оскільки вона не відповідає  ч. 3 ст. 119 ЦПК України, згідно ст. 121, п. 8 ч. 1 ст. 207 ЦПК України, суд вважає за необхідне надати позивачу строк для усунення недоліків.

 Керуючись ст. 207 ч. 1 п. 8 ЦПК України, -

 

У Х В А Л И В:

 Надати заявнику Івченко Людмилі Миколаївні 5-денний строк, з дня отримання цієї ухвали, для усунення недоліків заяви у справі за заявою Івченко Людмили Миколаївни, за участю заінтересованої особи: Бахмутського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Донецькій області про встановлення факту смерті.

Роз’яснити заявнику, що їй потрібно у встановлений судом термін усунути недоліки по справі, а саме: підписати заяву та зазначити дату її подання,  інакше  заява буде залишена без розгляду.

 Ухвала є остаточна та оскарженню не підлягає.

 

 Суддя Слов’янського

міськрайонного суду                                                                                                                         Л.Є. Мірошниченко