flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення по справі № 243/4426/24 за позовом Рашевського Олександра Олександровича до Краматорського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки Крамато

12 червня 2024, 16:05

Слов’янський міськрайонний суд Донецької області (84122, Донецька область, м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 2) розглядає цивільну справу за адміністративним позовом  Рашевського Олександра Олександровича до Краматорського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки Краматорського РТЦУ про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Відповідач: Краматорський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки повідомляється, що судовий розгляд по справі №243/4426/24 відбудеться 18 червня 2024 року о 15 год. 00 хв.  у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у системі EasyCon.

Роз’яснюємо, що відповідно до вимог ст. 268 КАС України учасник справи вважається повідомленим належним чином про дату, час та місце розгляду справи, визначеної частиною першою цієї статті, з моменту направлення такого повідомлення працівником суду, про що останній робить відмітку у матеріалах справи, та (або) з моменту оприлюднення судом на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду.

Відповідачу пропонується подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази, висновки експертів, заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

У випадку неприбуття відповідач повинен повідомити суд про причини неявки, інакше справа буде розглянута за його відсутності.

 

Єд. унік. № 243/4426/24

Провадження № 2-а/243/41/2024

У ХВ АЛ А

про відкриття провадження у справі

           

12 червня 2024 року                                                                                      м. Слов’янськ             

Суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області Дюміна Н.О., розглянувши матеріали адміністративного позову Рашевського Олександра Олександровича до Краматорського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки Краматорського РТЦУ та СП про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності,-

 

ВСТАНОВИВ:

07 червня 2024 року позивач звернувся до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області з позовом до Краматорського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки Краматорського РТЦУ та СП про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Ухвалою Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 10 червня 2024 року позовну заяву Рашевського Олександра Олександровича до Краматорського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки Краматорського РТЦУ та СП про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності було залишено без руху, як така, що подана без додержання вимог ст. 161 КАС України, та позивачу наданий строк для усунення недоліків, зазначених в ухвалі суду.

12  червня 2024 року на виконання вимог ухвали Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 10 червня 2024 року позивачем надіслано на адресу суду документи про усунення недоліків.

Згідно зі ст.ст.19-20,25-27 КАС України зазначений спір належить до компетенції Слов`янського міськрайонного суду Донецької області як адміністративного суду.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст.160,161 КАС України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, передбачені ст.ст.169,170 КАС України, відсутні. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ст.ст.12,257 КАС України, з огляду на те, що параграфом 2 «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» глави 11, визначається, що розгляд справ з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності (ст.286 КАС України) віднесено до категорії термінових адміністративних справ, дану справу належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Суд приходить до висновку про розгляд позову за правилами спрощеного позовного провадження, оскільки відповідно до положень ст.12 КАС України дана справа відноситься до справ незначної складності та для даного спору пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з ч.5ст.262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

 

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12,80,161,171,248,268-272,286,293-295 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

 

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою Рашевського Олександра Олександровича до Краматорського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки Краматорського РТЦУ та СП про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за правилами спрощеного провадження.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін.

Призначити справу до розгляду на 18 червня 2024 року о 15 год. 00 хв. та проводити його у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у системі EasyCon.

Повідомити учасників судового процесу про час та місце розгляду справи в порядку визначеному ст. 268 КАС України.

Роз`яснити учасникам справи, що згідно ст.268 КАС України у справах, визначених статтями273-277,280-283,285-289 цього Кодексу, що до подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи суд негайно повідомляє відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, у разі її відсутності-кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку. Учасник справи вважається повідомленим належним чином про дату, час та місце розгляду справи, визначеної частиною першою цієї статті, з моменту направлення такого повідомлення працівником суду, про що останній робить відмітку у матеріалах справи, та (або) з моменту оприлюднення судом на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду. Неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій..

Негайно повідомити відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку про час та місце розгляду справи в суді.

Роз`яснити учасникам справи, що у справах, визначених статтями 273-277,280-283,285-289 КАС України, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 18 червня 2024 року.

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Згідно із ст.171 КАС України сторони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-адресі http://sl.dn.court.gov.ua/sud0544 - на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

 

           Суддя                                                                                           Н.О. Дюміна