flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники суду покращили рівень навичок спілкування у роботі з людьми з інвалідністю

08 вересня 2020, 14:03

В приміщенні Слов’янського міськрайонного суду Донецької області »  07 вересня 2020 року за участю тренера  Громадської організації  "Агенція демократичного розвитку Донбасу» Тетяни Вергун  відбувся тренінг-семінар на тему:   «Покращення рівня спілкування та роботи суддів із людьми з інвалідністю».

Семінар складався із двох частин: «Загальні поняття про людей з інвалідністю та інвалідність. Правовий статус людей з інвалідністю» та  «Комунікативно-психологічні особливості взаємодії  із людьми з інвалідністю».

Участь у заході прийняла новопризначена суддя Олена Агеєва, яка в очікуванні присяги, що є відправною точною в здійсненні правосуддя, поглибила знання в сфері взаємодії з людьми з особливими потребами для подальшої професійної діяльності.

Також участь у заході брав керівник апарату суду, головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю, консультант суду, консультант суду по роботі з персоналом, секретарі судового засідання, секретарі суду.

Під час семінару працівники суду удосконалили уміння та навички, які в подальшому будуть використовувати при  зустрічі з людьми з інвалідністю.

Семінар видався дуже насиченим та продуктивним, а його матеріали стануть корисним надбанням для працівників суду.

Слід звернути увагу, що тема семінару є актуальною для суду, оскільки навіть приміщення, в якому розташовується суд,  ускладнює реальний доступ до правосуддя людям з особливими потребами. На сьогодні вжито певних заходів щодо усунення цієї проблеми. На першому поверсі приміщення, де знаходиться суд, розташована зала для проведення судових засідань для людей з особливими потребами, яка обладнана сучасними офісними меблями, в  залі встановлені технічні засоби фіксування судових засідань, комп'ютерна та оргтехніка також побудований пандус для доступу до цього приміщення. Нажаль, зала судового засідання для інвалідів для слухання кримінальних проваджень до передачі ще не готова. Люди з особливими потребами потребують постійної уваги до своїх проблем, тому судом вживаються заходи для того, щоб вони відчували себе повноцінними членами нашого суспільства.

Прес-служба суду