flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області інформує громадян про відсутність офісного паперу в суді

26 червня 2020, 14:56

У зв’язку з відсутністю належного фінансування на сьогодні у Слов’янському міськрайонному суді Донецької області відсутній офісний папір, що  унеможливлює належну роботу суду у звичайному режимі.

Вимушені повідомити, що з 26 червня 2020 року суд тимчасово припинив видачу канцеляріями суду всіх процесуальних документів.

Також наголошуємо на тому, що у суду відсутня можливість роздруковувати електронну кореспонденцію, що надходить до суду.

Нагадуємо: відповідно до чинного законодавства єдиним джерелом фінансування судів є Державний бюджет України. Це положення закріплене у ч. 1 ст. 130 Конституції України, згідно з якою держава забезпечує фінансування та належні умови для функціонування судів і діяльності суддів; видатки на утримання судів у Державному бюджеті визначаються окремо. Воно конкретизовано у Законі України «Про судоустрій  і статус суддів», у ч. 1 ст. 148 якого встановлено, що фінансування всіх судів в Україні здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Неодноразово суд звертається до Територіального управління Державної судової адміністрації України у Донецькій області для вирішення даного питання, але на всі звернення отримує відповідь про відсутність у державі грошових коштів на забезпечення функціонування судової системи.

Також,   для мінімізації негативних наслідків недофінансування, які матимуть наслідок  неналежного повідомлення учасників судового процесу, адміністрація  Слов’янського міськрайонного суду Донецької області  нагадує учасникам судових справ про можливість використовувати сучасні альтернативні способи отримання інформації з суду:

  • при подачі документів в канцелярії суду давати згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказуючи свій номер мобільного телефону, а також на отримання процесуальних документів, вказуючи свою електронну пошту;
  • отримати інформацію про дату призначення розгляду справ на сайті Слов’янського міськрайонного суду Донецької області у розділі Список справ призначених до розгляду
  • телефонувати до Єдиного Контакт-центру судової влади України за номером 0-800-501-492 (безкоштовно по всій території України);
  • телефонувати з-за кордону на багатоканальний номер Єдиного Контакт-центру судової влади України: +38(044) 207-35-46.

Для отримання SMS-повідомлень про час та місце розгляду справи та судових рішень в електронному вигляді учасникам судового процесу необхідно подати відповідні заявки за відповідним посиланням: SMS-повідомлення  (посилання) та електронний  процесуальний документ (посилання).

     Заявки можна надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду inbox@sl.dn.court.gov.ua,  поштою за адресою: 84122, м. Слов`янськ, вул. Добровольського 2 або  факсом № (06262) 2 71 77.   

Просимо вибачення за тимчасові незручності та сподіваємось на розуміння.

Про зміни у роботі  суду буде повідомлено додатково.

 Прес-служба суду