flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваній в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди

07 травня 2020, 13:46

4 травня 2020 року за процесуального керівництва Слов’янської місцевої прокуратури слідчими СУ ГУНП в Донецькій області та оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НПУ було викрито помічника судді Артемівського міськрайонного суду Донецької області гр. Н. під час одержання неправомірної вигоди.

5 травня 2020 року слідчим Слов’янського ВП ГУНП в Донецькій області до Слов’янського міськрайонного суду донецької області було подано клопотання про застосування до гр. Н. запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Слідчий суддя Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 6 травня 2020 року відмовив у задоволенні клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою стосовно гр. Н., у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. До підозрюваної застосовано запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту за місцем її мешкання, особу звільнено з-під варти в залі суду.

У задоволенні клопотання сторони захисту про застосування стосовно гр. Н. запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання судом також відмовлено.

На підозрювану покладені обов’язки, передбачені частиною п’ятої статті 194 (застосування запобіжного заходу) Кримінального процесуального кодексу України.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Із повним текстом ухвали у справі 243/3847/20 (провадження 1-кс/243/898/2020) можна ознайомитися за посиланням

 

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook

 

Прес-служба суду