flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід підозрюваному в умисному вбивстві в м. Миколаївка Слов’янського району

05 березня 2020, 10:39

Слідчий суддя Слов’янського міськрайонного суду Донецької області  24 лютого 2020 року  задовольнила клопотання слідчого СВ Слов’янського ВП ГУНП в Донецькій області про взяття під варту підозрюваного  у вчиненні злочину передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) та застосувала до гр. М.   запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 (шістдесят діб), починаючи з 23 лютого 2020 року.

Станом на час розгляду клопотання гр. М. пред’явлено підозру, де зокрема зазначено:  21 лютого 2020 року в квартирі будинку м. Миколаївки Слов’янського району між гр. М., 1984 року народження та  гр. М., 1983 року народження у  стані алкогольного сп’яніння  трапився конфлікт, під час якого гр. М. наніс потерпілому гр. М. декілька ударів в область обличчя, від яких гр. М. втративши рівновагу впав, вдарившись при цьому головою об підлогу кімнати. Після цього наніс декілька ударів дерев’яною палицею в область спини та правої ноги нижче коліна, від яких гр. М. помер на місці.

Після чого, гр. М. тримаючи потерпілого за кісті рук обома руками, витягнув труп останнього з квартири до присадибної ділянки під’їзду цього ж дому, де його і залишив. Своїми діями гр. М. намагався видати смерть потерпілого гр. М. як ненасильницьку або нещасний випадок, тим самим ввести в оману правоохоронні органи, уникнувши при цьому відповідальності.

У судовому засідання вирішуючи клопотання  слідчий суддя дійшов висновку, що представлені стороною обвинувачення джерела доказів безсумнівно підлягають ретельній перевірці як під час проведення досудового розслідування, так за умови складення обвинувального акта – судового розгляду, разом з тим слідчий суддя   розглянув їх лише в рамках прийняття рішення про наявність обґрунтованості підозри, яка повинна бути розцінена лише з точки зору стороннього об’єктивного спостерігача. На думку суду представлені стороною обвинувачення процесуальні документи та їх зміст при їх огляді саме за вказаним критерієм не викликають явних та очевидних сумнівів щодо їх незаконності.

 

З огляду на викладене, суд дійшов до висновку, що саме за критерієм оцінки «з точки зору стороннього об’єктивного спостерігача» представлені стороною обвинувачення докази дають можливість на сьогодні вважати, що гр. М. обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, а саме - вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

 

 Прес-служба суду