flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних

22 січня 2020, 11:59

УВАГА! З 1 СІЧНЯ 2020 РОКУ РОЗПОЧАТО ЧЕРГОВИЙ ЕТАП ПОДАННЯ СУБ'ЄКТАМИ ДЕКЛАРУВАННЯ ЩОРІЧНИХ ЕЛЕКТРОННИХ ДЕКЛАРАЦІЙ ЗА 2019 РІК!

Слов’янський міськрайонний суд Донецької області нагадує про необхідність подання присяжними  до 1 квітня 2020 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік.

Так, відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно, до 1 квітня, подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

 Тому,  присяжні  також зобов’язані подати електронну декларацію на офіційному веб-сайті НАЗК (https://nazk.gov.ua/)

Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

На офіційному веб-сайті  Національного агентства з питань запобігання корупції  є розяснення

щодо заповнення електронних декларацій  та розміщено  інформаційне повідомлення за посиланням:

https://nazk.gov.ua/uk/novyny/do-uvagy-sub-yektiv-deklaruvannya-6/  

Під час заповнення декларацій важливо враховувати зміни, пов’язані із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства. Національне агентство на своєму веб-сайті постійно доповнює та актуалізує інформацію, яка може стати корисною для заповнення та подання декларації.

Так, на сайті НАЗК розміщені:

  • роз’яснення щодо заповнення декларацій у 2020 році
  • інформаційна довідка щодо розширення кола суб’єктів декларування
  • щодо внесення в декларацію унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі
  • загальні рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування
  • відповіді на поширені запитання

Суб’єктам декларування необхідно завчасно перевірити актуальність адреси своєї електронної поштової скриньки та чинність кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Перед початком роботи з Реєстром декларацій переконайтеся у наявності усієї необхідної інформації для заповнення декларації.

Технічна допомога щодо роботи Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування:

  • +38(044)200-06-94 або e-mail: support@nazk.gov.ua.

Графік роботи технічної допомоги:

  • понеділок – четвер: з 9.00 до 18.00, обідня перерва з 13.00 до 13.45
  • п’ятниця: з 9.00 до 16.45, обідня перерва з 13.00 до 13.45

Крім цього, на вебсайті Національного агентства діє електронна форма для повідомлень про помилки під час роботи з декларацією “Технічна допомога”

ОДНОЧАСНО ПОВІДОМЛЯЄМО, що Законом передбачено чотири типи декларацій суб'єкта декларування:

1) щорічна декларація;

2) декларація суб'єкта декларування, який припиняє діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування;

3) декларація суб’єкта декларування, який припинив діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 Закону;

4) декларація суб’єкта декларування, який є особою, що претендує на зайняття посад, зазначених у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 Закону.

Вся необхідна інформація розміщена на сайті НАЗК.

 

В.о. Керівника апарату суду                                                                                    С.М. Бєлєнькова

         (06262) 2 51 85