flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Доступ до правосуддя. Дводенний форум у Святогірську

16 грудня 2019, 15:20

12-13 грудня 2019 року у місті Святогірську Донецької області пройшов дводенний форум «Доступ до правосуддя: проблеми, виклики та шляхи вирішення", організований Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки міжнародних організацій: Програми ООН із відновлення та розбудови миру, Норвезької ради біженців в Україні, Проекту Європейського союзу «Підтримка реформ юстиції в Україні Право Justice», ЮНІСЕФ в Україні.

Метою вказаного форуму є обговорення з представниками судових інституцій актуальних питань, пов’язаних з захистом прав осіб, що постраждали внаслідок збройного конфлікту, особливостям розгляду справ, пов’язаних зі збройним конфліктом, досвіду інших країн, практики Європейського суду з прав людини в контексті захисту основних прав внутрішньо переміщених осіб. Окремою сесією заплановано проведення обговорення питань функціонування судової системи в  Україні  та її реформування.

 

Участь у заході брали  судді Конституційного суду України, Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду України, представники Вищої ради правосуддя, судді першої та апеляційної інстанції різних юрисдикцій, представники міжнародних організацій. Попередня програма форуму додається.

 

 

Слов’янський міськрайонний суд Донецької області на форумі представляли судді: Денис Воронков, Наталія Дюміна та Любов Мірошниченко.

 

 

Також, на форумі  ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) серед малюнків дітей Донецької і Луганської областей обрало кращі та відзначило переможців подарунками:

Серед учасників міста Слов’янська  ЮНІСЕФ відзначило роботи учнів:

Артюхіна Софія, Слов’янський педагогічний ліцей;

Совенкова Анна, ЗОШ № 11;

Нечаєва Софія, ЗОШ м. Слов’янська.

 

 

Нагадаємо: напередодні професійного свята – Дня працівників суду, у багатьох судах України пройшов конкурс  малюнків,  присвячений Дню працівників суду, який щорічно відзначається 15 грудня.

 

Прес-служба суду