flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч школярів з Головою суду

29 січня 2014, 09:27

25 січня 2014 року в приміщенні Слов’янського міськрайонного суду Донецької області відбулася зустріч учнів 10 класу загальноосвітньої школи № 12 міста Слов’янська з Головою суду.

Метою проведення даного заходу було забезпечення прозорості та відкритості діяльності органів судової влади, ознайомлення з роботою суду та професійна орієнтація учнів.

На початку зустрічі головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю Петрушина Л.С. ознайомила з історією формування суду, розповіла про інноваційні підходи до роботи, порядок використання системи відеоконференцз’язку та доцільність її практичного застосування згідно з новим КПК України.

Голова суду Геєнко М.Г. розповів учням про правові засади організації судової влади в Україні, статус професійного судді, народного засідателя, присяжного, систему та порядок роботи очолюваного ним суду, відповів на питання учнів, навів кілька прикладів зі своєї суддівської практики.

Помічник судді Жильцова А.К. розповіла про штатну структуру суду, роботу в суді автоматизованої системи документообігу, а також, вимоги до кандидатів на посаду держслужбовця та порядок прийняття на державну службу на конкурсній основі.

Після інформаційних доповідей помічник судді провела учасникам зустрічі екскурсію приміщенням суду та відповіла на питання, що цікавили учнів.

Наприкінці зустрічі, за підсумками проведеного заходу, учні висловили свою подяку керівництву суду за її проведення.

Голова суду Геєнко М.Г. побажав учням успіхів у навчанні та натхнення.