flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уроки справедливості для малят Слов'янської загальноосвітньої школи № 5

09 грудня 2019, 12:44

Вкотре,  6 грудня  2019 року  відбувся урок справедливості в Слов’янському міськрайонному суді Донецької області. Цього разу до суду завітали учні третіх класів п’ятої школи. На прохання дітлахів було продемонстровано одразу два вже знайомих та відомих багатьом дітям мультфільми про суд: «Кінь проти  Хом’яка» та «Слон проти Жирафи».

Під час перегляду учні в ігровій формі вирішили спір між Конем та Хом‘яком; між Жирафом та Слоном. Діти розподілилися на команди, кожен мав можливість висловити свою думку щодо того, яке саме рішення буде справедливим та правильним. Діти жваво приймали участь в обговоренні проблеми, яка була показана у мультфільмі. Не всі погодилися із рішенням мудрого Черепахи, однак все ж таки вирішили, що навіть, якщо ти і не згоден з рішенням судді, але воно підлягає виконанню для всіх.

 

 

 

Позитивні емоції; суперечки, хто ж з звіряток правий та мудрий черепаха-суддя, - допомогли дітям розібратися в понятті справедливість та стати почесними членами клубу «Справедливців».

Суддя-спікер Ольга Ільяшевич розповіла дітям про роботу судді та судової системи.

Наприкінці зустрічі всі діти отримали наліпки членів клубу «Справедливці», диплом про участь в акції та книгу «Справедливці».

 

Проведення Всеукраїнської акції  «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 № 59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за  підтримки Програми  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Уроки справедливості тривають

 

Прес-служба суду