flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок справедливості для дітей Миколаївської школи-інтернат

14 червня 2019, 15:50

13 червня  2019 року до Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат № 7 завітала суддя-спікер Наталія Дюміна, яка провела урок справедливості для школярів 1-5 класів, під час якого презентувала новий мультфільм про суд «Слон проти Жирафи». На уроці, крім демонстрації мультфільму, школярам було запропоновано спробувати себе у ролі суддів та чесно вирішити спір, який виник між Жирафом та Слоном. Мудрий суддя Черепаха довго роздумував над вирішенням спору та виніс свій вердикт.

Діти в ігровій формі знайомилися з основними правами та обов'язками громадян України, обговорювали проблеми, які були показані у мультфільмі. Завдяки своїй кмітливості та спостережливості їм з легкістю вдалося вирішити мультиплікаційний спір.

 «Діти активні, допитливі, з впевненістю висловлюють та обґрунтовують власну думку,"- зазначила суддя-спікер Наталія Дюміна після уроку.

Відповіла суддя і на зацікавленість школярів про доволі дорослі проблеми, а саме, про особливості стягнення аліментів та позбавлення батьківських прав, акцентуючи увагу на правах та обов’язках як батьків так і дітей.

Наприкінці зустрічі всі діти отримали наліпки членів клубу «Справедливці», диплом про участь в акції та книгу «Справедливці».

Нагадаємо, Рада суддів України рішенням № 59 від 17 вересня 2018 року підтримала ініціативу Асоціації розвитку суддівського самоврядування щодо проведення Всеукраїнської акції для школярів 1-4 класів "Урок справедливості".

 

Прес-служба суду