flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злочинна недбалість у Слов'янському районі, що призвела до смерті людини

19 червня 2019, 15:54

27 травня  2019 року Слов’янський міськрайонний суд  Донецької області засудив до 2 років позбавлення волі з випробуванням 1 рік та позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади зі спеціальним обов’язком щодо охорони праці строком на 1 рік майстра  водозабірного комплексу ОКП «Донецьктеплокомуненерго» ВО «Святогірське багатогалузеве комунальне господарство», гр. Т.

Трагічні події трапилися  30 червня 2016 року у селі Тетянівка Слов’янського району. В цей день проводились роботи з відновлення водогону. На об’єкті працювало дві бригади, які були розташовані одна напроти одної, однак на різних берегах річки Сіверський Донець. Майстер підприємства гр. Т, до посадових обов’язків якого входила також  організація безпечного виконання робіт, дав гр. Н. завдання, яке останній вже виконував з порушенням правил безпеки та вимог з охорони праці, а саме - на автомобілі ГАЗ - 66 перемістити штурвал засувки на правий берег річки Сіверський Донець та установити його. Після чого, без належного контролю за діями підлеглого гр. Т. направився до камери переключення дюкеру, узгоджувати роботу по влаштуванню водоводу.

Внаслідок неналежного контролю та порушення нормативно-правових актів про охорону праці майстром підприємства гр. Т., слюсар гр. Н. 30 червня 2016 року, знаходячись на лівому березі річки Сіверський Донець поблизу селища Тетянівка Слов’янського району, приблизно о 12:00 годині прив’язав до свого тіла ременем навколо тулуба металевий круг вагою 10 кг, що є штурвалом засувки, та почав виконувати переміщення з лівого берега на правий берег річки вплав, внаслідок чого настала загибель гр. Н. Причиною смерті стала механічна асфіксія внаслідок закриття дихальних шляхів рідиною (утоплення).

У судовому засіданні обвинувачений  гр. Т.  свою провину визнав повністю, щиросердно розкаявся у скоєному.

 

Прес-служба суду