flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уроки справедливості для малят пришкільного табору «Веселка» Слов'янської загальноосвітньої школи № 12

10 червня 2019, 13:34

В межах акції,  організованою  Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя»,  7 червня 2019 року в Слов’янському міськрайонному  суді Донецької  області пройшли одразу два  «Уроки справедливості»  для  школярів  першого класу  пришкільного табору «Веселка» Слов'янської загальноосвітньої  школи  № 12

 

 

 

 

 

 

та другого  - четвертого  класу  пришкільного табору «Веселка» Слов'янської загальноосвітньої  школи  № 12.

На початку заходу школярам було продемонстровано новий мультфільм про суд «Слон проти Жирафи»,  під час якого, дітям  було запропоновано спробувати себе у ролі суддів та чесно вирішити спір, який виник між Жирафом та Слоном.  Школярам  перших класів  було також   продемонстровано    вже знайомий дітям  других-четвертих класів  мультфільм  «Кінь проти  Хом’яка».

Діти жваво приймали участь в обговоренні проблеми, яка була показана у мультфільмі. Кожен висловлював свою думку щодо того, яке саме рішення буде справедливим та правильним. Не всі погодилися із рішенням мудрого Черепахи, однак все ж таки вирішили, що навіть, якщо ти і не згоден з рішенням судді, але воно підлягає виконанню для всіх.

Думка дітей була одностайною: бути справедливим та вирішувати справи – це важкий труд.

Також суддя-спікер Наталія Дюміна     розповіла малечам  хто такий суддя, які його функції, як поводити себе  у суді.

Наприкінці зустрічі всі діти отримали наліпки членів клубу «Справедливці»,    диплом про участь в акції та книгу «Справедливці».

 Проведення Всеукраїнської акції  «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №  59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за  підтримки Програми  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)  «Нове правосуддя».

Прес-служба суду