flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

1700 гривень штрафу отримав посадовець за забруднення поверхневих вод

27 травня 2019, 11:52

У Слов’янському міськрайонному суді Донецької області завершено розгляд кримінальної справи 243/5065/19 за обвинуваченням начальника дільниці водопровідних  мереж служби водопостачання комунального підприємства Слов’янської міської ради «Словміськводоканал»  гр. П.  за фактом порушення правил охорони вод, що причинило забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля, за частиною 1 статті 242 Кримінального Кодексу України (Порушення правил охорони вод).

За результатами судового розгляду встановлено, що громадянин П.  будучи службовою особою у період часу з 1 грудня 2016 року до лютого 2019 року не організував відведення каналізаційних стоків та не обладнав місце для зливу стічних вод, що в подальшому спричинило потрапляння зливних вод господарсько-фекальної каналізації КП «Словміськводоканал» у зливний колектор.

Вироком суду   20 травня 2019 року затверджено Угоду від 6 травня 2019 року про визнання винуватості укладену між прокурором Слов’янської місцевої прокуратури Донецької області та підозрюваним та призначено покарання  в виді штрафу у розмірі 1700 гривень.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Донецького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті  https://court.gov.ua/fair/

 Прес-служба суду