flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Слов’янському міськрайонному суді Донецької області проведено "День відкритих дверей" одразу для двух шкіл міста

13 травня 2019, 13:00

10 травня 2019 року   в Слов’янському міськрайонному  суді Донецької  області відбулось одразу дві зустрічі працівників суду зі школярами.

 

В межах заходу «День відкритих дверей у суді» до суду завітали учні   5 Слов'янської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів

 

 

 

 

 

 

 

 та 6 Слов'янської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів Слов'янської міської ради Донецької області 

  

Суддя-спікер Наталія Дюміна   ознайомила учнів з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду, розповіла, хто такий суддя, які його функції,   наочно продемонструвала учням  символи судової влади. 

Також суддя-спікер, разом з прес-секретарем суду Світланою Бєлєньковою,  ознайомили школярів з історією суду, розповіли   про судові справи, які розглядає місцевий суд, про учасників судового процесу. Діти дізнались що таке позов, для кого обов’язкове судове рішення.  Відвідувачі заходу отримали вичерпну інформацію про те, як дізнатись про результати розгляду справи, користуватися офіційним веб-сайтом суду, як   влаштуватися на роботу  до   суду, а також як поводити себе  у суді.

Учні охоче ставили запитання, на які суддя-спікер залюбки відповідала.

У рамках заходу школярі відвідали  канцелярії суду, зали судових засідань, конвойне приміщення для тримання підсудних, архів суду. Також вони мали можливість особисто поспілкуватись з   суддями, працівниками канцелярій, консультантами суду. 

У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилося багато вражень та позитивних емоцій. Екскурсія для школярів виявилася пізнавальною та цікавою!

Мета заходу була досягнута, після спілкування з суддею-спікером, школярі одностайно  вирішили, що до суду вони прийдуть лише у якості  позивача.

Прес-служба суду.