flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У місті Слов'янськ водій напідпитку здійснив наїзд на патрульного поліцейського

11 травня 2019, 13:25

Події, які трапилися  11 квітня 2019  року у місті Слов’янську  викликали   певний суспільний інтерес жителів міста Слов’янська. Місцевими ЗМІ було здійснено ряд публікацій, якими висвітлено вказані події 6262 та “Діловий Слов’янськ”.

З метою вірного поінформування населення та вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Слов’янський міськрайонний суд Донецької області вважає за необхідне  повідомити  про стан розгляду вказаного кримінального провадження.

 Так, 6 травня 2019 року в провадження судді Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Ільяшевич О.В. надійшло кримінальне провадження  стосовно гр.  Т. обвинуваченого за частиною 1 статті 296 (Хуліганство), частиною 2 статті 342 (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків), частиною 2 статті 345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків)  Кримінального Кодексу України.

Органами досудового розслідування підозрюється гр. Т. за таких обставин: 11 квітня 2019 року  34-річний гр. Т.  знаходячись   у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля марки «Hyundai Santa Fe»  порушив Правила дорожнього руху та був зупинений    поліцейськими   патрульної поліції у м. Краматорськ та м. Слов’янськ. Разом з ним  в салоні на передньому пасажирському сидінні знаходилась малолітня дитина.  На вимогу  поліцейських надати документи для перевірки або вийти з автомобіля, водій гр. Т.   почав рух на автомобілі у бік поліцейського, в результаті чого здійснив на нього наїзд автомобілем, спричинивши останньому легкі тілесні ушкодження.

Крім того гр. Т.,  підозрюваний у вчиненні вищевказаних злочинів, ще  в березні 2018 року   знаходячись в магазині «Продукти» м. Слов’янська  безпричинно висловлювався нецензурною лайкою на адресу продавця магазину гр. Б. На зауваження  покупця гр. П. та прохання покинути приміщення магазину гр. Т. штовхнув в бік продавця гр. Б. електронні ваги, внаслідок чого вони розбились, робота магазину була припинена.

Нагадуємо, що Слов’янським міськрайонним судом Донецької області  12 квітня 2019 року підозрюваному було обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб. Не погоджуючись з таким рішенням, стороною обвинувачення   було подано апеляційну скаргу на зазначену вище ухвалу суду першої інстанції. За результатами її розгляду  Донецьким Апеляційним судом в м. Бахмут прийнято рішення про задоволення скарги прокурора та обрання  підозрюваному гр. Т.  запобіжний захід у виді тримання під вартою до 21 червня 2019 року

 Підготовче судове засідання призначене на  8 травня 2019 року не відбулося, у зв’язку з неявкою гр. Т. Від адвоката підозрюваного  надійшла заява про перенесення розгляду справи на іншу дату, у зв’язку із знаходженням гр. Т. на лікуванні у стаціонарному лікувальному закладі «Слов’янський наркологічний диспансер». На підтвердження цього судом надіслано відповідний запит до лікувального закладу.

 За подальшим перебігом подій слідкуйте на нашому веб- сайті

 

 

Прес-служба суду