flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні ЗОШ №11 м. Слов'янська взяли участь у розгляді модельної справи

08 квітня 2019, 10:47

5 квітня 2019 року до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області завітали учні восьмих  класів школи І-ІІІ ступенів № 11 Слов'янської міської ради Донецької області, які навчаються за програмою із правовим нахилом.

Учні відвідали суд  разом з заступником директора з виховної роботи, вчителем спец. курсу «Живимо за правилами» Глобою Оленою Михайлівною.

В рамках поширення правової освіти суспільства, з метою виховання підростаючого покоління в дусі поваги до верховенства права, поваги до суду, судом був проведений навчальний захід для учнів, у якому діти прийняли участь у розгляді модельного судового засідання в кримінальному провадженні.

За сценарієм, учні повинні були провести судове засідання за процедурою, визначеною у КПК України.

Діти спробували себе в ролі головуючого судді, секретаря судового засідання, судового розпорядника, прокурора, захисника, потерпілого, свідка та обвинуваченого.

Суддя – спікер Дюміна Н.О. та суддя Ільяшевич О.В. під час розгляду модельної справи пояснювали учням значення кожної стадії судового розгляду, важливість кожного етапу судового розгляду, наводили приклади з конкретних справ, які перебували на розгляді в суді.

Після проведення такого заходу, учні дійшли висновку, що робота у суді не з легких, зауважили що цей досвід є цікавим та надовго їм запам’ятається.

Вчитель та судді висловили сподівання на продовження співпраці.

 

 

Прес-служба Слов’янського

міськрайонного суду