flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Слов’янського міськрайонного суду провела лекцію для майбутніх водіїв

01 березня 2019, 14:56

27 лютого 2019 року суддя-спікер Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Ольга Віталіївна Ільяшевич провела лекцію для відвідувачів Слов’янської Автошколи "Слававтодрайв", під час якої розповіла про важливість добросовісного навчання в автошколі, адже від практичних та теоретичних навичок майбутнього водія, залежить  його здоров’я та здоров’я  інших учасників дорожнього руху.

Захід відбувався в приміщенні самої автошколи.  В   заході взяли участь не тільки відвідувачі школи, а й викладачі.  Під час спілкування суддя-спікер  наголосила на тому, що в ролі пасажира, пішохода, водія, ми всі є учасниками дорожнього руху. Розповіла присутнім і про   штрафні санкції за порушення ПДР, за керування транспортним засобом в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.   Для того, щоб присутні зрозуміли усю серйозність сказаного,  Ольга Віталіївна звернула особливу увагу на   притягнення володільців транспортних засобів  за  порушення правил дорожнього руху до  кримінальної та цивільної відповідальності, а також звернула увагу на те, що скоєння ДТП внаслідок порушення правил дорожнього руху є дуже розповсюдженим в Україні явищем і такі дії входять до категорії найбільш поширених правопорушень.

Також суддя-спікер відповіла на питання, які цікавили майбутніх водіїв та які є болючими для учасників дорожнього руху та  повідомила про те,  що  Слов’янський міськрайонний суд  на сьогодні презентує себе на  веб-сайті суду (https://sl.dn.court.gov.ua) та у соціальній мережі  Facebook, де  окрім ходу справ завжди є повідомлення щодо новин в законодавстві та судовій практиці.   

На останок,  суддя-спікер побажала всім не потрапляти в ДТП, а у випадку, якщо все ж стали її учасником — не намагатись залишити місце ДТП та діяти згідно із встановленими нормами чинного законодавства.

В свою чергу, відвідувачі автошколи подякували суду за  корисну лекцію і висловили думку про те,   що подібні лекції будуть  проводилися  судом і надалі.

Враховуючи важливість таких заходів для поширення юридичної обізнаності майбутніх водіїв судом планується  і надалі  проводити   подібні лекції для осіб, які бажають стати водіями, для чого потрібно зателефонувати прес-секретарю суду за номером 0508196882.

 

Приєднуйтесь до нас  в соціальних мережах

За повідомленням прес-служби суду