flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжує інформувати по справі, що викликала значний суспільний інтерес

19 лютого 2019, 16:03

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням двох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 365, ч.3 ст. 368, ч.2 ст. 162 КК України, а також стосовно чотирьох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 365, ч.3 ст. 368, ч.2 ст. 162, ч.2 ст. 371 КК України (https://sl.dn.court.gov.ua/sud0544/pres-centr/news/558578/).

Враховуючи, що склад правопорушень, за якими обвинувачують зазначених осіб, віднесено до корупційних, розгляд даної справи становить значний суспільний інтерес для громадськості м. Слов’янська та Слов’янського району. У зв’язку з цим, у ЗМІ було здійснено публікації, а активні громадяни також здійснили ряд повідомлень у соцмережах.

Одним із міжнародних стандартів є публічне здійснення правосуддя. Відповідно до принципу публічного здійснення правосуддя, громадськість має право бути поінформованою через медіа про стан організації судочинства.

За таких обставин, з метою вірного поінформування населення та  вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Слов’янський міськрайонний суд вважає за необхідне повідомити інформацію про стан розгляду цієї справи.

8 лютого  2019 року розгляд справи не відбувся у зв’язку з  неявкою потерпілого.

Наступне судове засідання призначено    01.03.2019 о 09 год. 00 хв.

Дату наступного судового засідання було визначено з урахуванням реальної можливості явки всіх учасників судового провадження, що в свою чергу забезпечить право на захист обвинувачених та відповідно право на справедливий безсторонній суд.

Висвітлення процесу розгляду справи буде продовжено після проведення наступного судового засідання. Чекайте у інформаційному випуску.

 

Прес-служба Слов’янського

міськрайонного суду Донецької області