flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено підготовче судове засідання по кримінальному провадженню за обвинуваченням представника громадської організації

13 лютого 2019, 15:01

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням представника громадської організації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною  1  ст.  121   Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Так,  6  вересня 2018 року обвинувачений приїхав на власному автомобілі  разом із своїм знайомим у двір багатоповерхового будинку,  розташованого у місті Слов’янську, де в той час знаходився громадянин Г. разом із дружиною та знайомими.    У громадянина  Х.  виник протиправний умисел на заподіяння тілесних ушкоджень гр. Г.

З метою реалізації сврого протиправного умислу  громадянин Х.  діючі умисно  наніс громадянину Г.  не менше двох ударів тулуба предметом схожим на дерев’яну биту. З наслідками тяжких тілесних ушкоджень потерпілого доставлено в лікарню.

Розгляд даної справи викликав певний суспільний інтерес жителів міста Слов’янська. Відбувся ряд публікацій у ЗМІ та відеоповідомлень активної частини громадськості міста з даного приводу.

Задля вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Слов’янський міськрайонний суд вважає за необхідне роз’яснити окремі процесуальні моменти процедури судового розгляду.

Справа надійшла до суду 12 лютого  2019 року та  була передана для об’єднання на розгляд судді Слов’янського міськрайонного суду Кузнецова Р.В.

На виконання вимог ст. 314 КПК України, за якими суд призначає підготовче судове засідання не пізніше п’яти днів з дня надхоження кримінального провадження, судом призначено таке судове засідання у справі на 14  год. 30 хв. 14 лютого 2019 року.

Зважаючи на скорочені строки призначення підготовчого судового засідання, визначені чинним законодавством, секретарем судового засідання було здійснено виклик учасників судового провадження по телефону, про що складено відповідні телефонограми, тобто повідомлено сторін кримінального провадження у спосіб, прямо передбачений  частиною 1 ст. 135 КПК України.

 

 Прес-служба суду