flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжує інформувати по справі, що викликала значний суспільний інтерес

04 лютого 2019, 10:15

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 ст. 368 КК України, а також стосовно особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 ст. 263(носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї), частиною 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), частиною 3 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) ( https://sl.dn.court.gov.ua/sud0544/pres-centr/news/502080/).

Враховуючи, що склад правопорушень, за якими обвинувачують зазначених осіб, віднесено до корупційних, розгляд даної справи становить значний суспільний інтерес для громадськості. У зв’язку з цим, у Провідних Українських ЗМІ було здійснено ряд публікацій.

Одним із міжнародних стандартів є публічне здійснення правосуддя. Відповідно до принципу публічного здійснення правосуддя, громадськість має право бути поінформованою через медіа про стан організації судочинства.

З метою вірного поінформування населення та вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Слов’янський міськрайонний суд Донецької області вважає за необхідне продовжити повідомляти інформацію про стан розгляду вказаного кримінального провадження.

Як повідомлялося раніше судове засідання у справі було відкладено на 24 січня  2019 року не відбулося, у зв’язку із знаходженням  судді у відрядженні.

Справу відкладено  1 лютого  2019 року о  09 год. 30 хв.

1 лютого  2019 року слухання справи не відбулося, у зв’язку із знаходженням  судді на лікарняному.

Справу відкладено на  14 лютого  2019 року на  09 год. 00 хв.

У зв’язку з цим, прес-служба суду наголошує на тому, що розгляд справи проводиться із додержанням процесуальних норм КПК України та визначених у ньому загальних засад кримінального провадження.

Висвітлення процесу розгляду справи буде продовжено після проведення наступного судового засідання. Чекайте у інформаційному випуску.

 

Прес-служба Слов’янського

міськрайонного суду Донецької області