flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Не визнання вини не звільняє від покарання

09 листопада 2018, 15:33

07.11.2018 Слов’янський міськрайонний суд Донецької області   визнав винним  гр. Л.  за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті  130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння…) та піддав його до адміністративної відповідальності у  виді  штрафу на користь держави у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10200,00 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Так,  14.09.18 працівниками патрульної поліції в м. Краматорський та Слов’янськ  УПП в Донецькій області було зупинено  автомобіль під керуванням гр. Л.  

У ході спілкування з водієм працівник поліції помітив у гр. Л. ознаки перебування у  стані наркотичного сп’яніння.

Гр. Л. заперечував факт перебування у стані наркотичного сп’яніння.

Аби підтвердити або спростувати даний факт гр. Л. було запропоновано проїхати до наркологічного диспансеру та пройти огляд у лікаря-нарколога.

Гр. Л. надав згоду та пройшов експрес-аналіз, який показав позитивний результат, а саме перебування гр. Л. у стані наркотичного сп’яніння.  

Таким чином, незважаючи на невизнання правопорушником факту перебування у стані наркотичного сп’яніння, внаслідок вживання опіоїдів,  провина гр. Л.  в судовому засіданні доведена у повному обсязі та його було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП.