flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-сніданок із суддею-спікером

17 вересня 2018, 16:12

Суддя-спікер Слов'янського міськрайонного суду Ольга Віталіївна Ільяшевич 06 вересня 2018 року взяла участь у прес-сніданку на базі платформи ініціатив "Теплиця".

Медіазахід був покликний на інформування громадян щодо основних аспектів судової реформи через ЗМІ. Зустрч проводилася в рамках проекту «Підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях», що  виконує ВГО «Комітет виборців України» в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя». Інформаційний партнер в Донецькій області – ГО «Донецький прес-клуб».

 

Під час розмови суддя-спікер надала відповіді на питання:

 

  1. Що являє собою судова реформа і чому вона так важлива для пересічних людей? Як
  2. Хто здійснюватиме контроль за діяльністю суддів?
  3. Що таке «електронний суд» та для чого він нам потрібен?
  4. Коли буде створена єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система та коли почне працювати? Яка процедура буде з тими особами, які не мають доступу до інтернету? Старий режим чи будуть створенні якісь установи, які надаватимуть відповідні безкоштовні послуги?
  5. Е-Декларації: що вони собою являють та для чого нам потрібні ? Хто має право або зобов’язаний декларувати свої доходи? Що очікує посадовців у випадку незаконного збагачення або зазначення недостовірних відомостей?