flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовження слухання резонансної справи.

27 червня 2018, 14:51

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням трьох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 365, ч.1 ст. 368, ч.1 ст. 371 КК України, а також стосовно двох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 365, ч.1 ст. 371 КК України.

Враховуючи, що склад правопорушень, за якими обвинувачують зазначених осіб, віднесено до корупційних, розгляд даної справи становить значний суспільний інтерес для громадськості м.Слов’янська та Слов’янського району.. У зв’язку з цим, у ЗМІ було здійснено публікації, а активні громадяни також здійснили ряд повідомлень у соцмережах.

Одним із міжнародних стандартів є публічне здійснення правосуддя. Відповідно до принципу публічного здійснення правосуддя, громадськість має право бути поінформованою через медіа про стан організації судочинства.

З метою вірного поінформування населення та вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Слов’янський міськрайонний суд Донецької області вважає за необхідне продовжити повідомляти інформацію про стан розгляду цієї справи.

Як повідомлялось раніше, підготовче судове засідання по справі було відкладене за клопотанням обвинувачених на 13 год. 00 хв. 27 червня 2018 року..

Суд відповідно до вимог чинного КПК України повідомив всіх учасників судового провадження щодо часу та дати розгляду вказаного кримінального провадження.

Однак, незважаючи на належне повідомлення всіх учасників судового провадження, захисники двох обвинувачених у судове засідання не з’явилися. Один захисник подав до суду заяву, в який просив розгляд справи відкласти у зв’язку з тим, що він перебуває у відпустці, інший захисник будь-яких заяв(повідомлень) про причини неявки суду до початку розгляду справи не направив.

У судовому засіданні обвинувачені висловили клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з неявкою їх захисників. Сторона обвинувачення проти цього не заперечила, у судовому засіданні прокурор висловив думку про те, що за таких обставин розгляд справи неможливий, оскільки таким буде порушено право на захист обвинувачених.

Суд клопотання обвинувачених задовольнив.

Наступне судове засідання у підготовчому провадженні призначено на 15 год. 30 хв. 31 липня 2018 року.

Преса-служба суду повідомляє, що дату наступного судового засідання було визначено з урахуванням реальної можливості явки всіх учасників судового провадження, що в свою чергу забезпечить право на захист обвинувачених та відповідно право на справедливий безсторонній суд.

У зв’язку з цим, прес-служба суду наголошує на тому, що розгляд справи проводиться із додержанням процесуальних норм КПК України та визначених у ньому загальних засад кримінального провадження.

Висвітлення процесу розгляду справи буде продовжено після проведення наступного судового засідання. Чекайте у інформаційному випуску.

Прес-служба Слов’янського

міськрайонного суду Донецької області