flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжує інформувати по справі, що викликала значний суспільний інтерес.

24 травня 2018, 10:07

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України.

Враховуючи, що склад правопорушень, за якими обвинувачують зазначену особу, віднесено до корупційних, розгляд даної справи становить значний суспільний інтерес для громадськості м.Слов’янська та Слов’янського району. У зв’язку з цим, у ЗМІ було здійснено публікації, а активні громадяни також здійснили ряд повідомлень у соцмережах.

Одним із міжнародних стандартів є публічне здійснення правосуддя. Відповідно до принципу публічного здійснення правосуддя, громадськість має право бути поінформованою через медіа про стан організації судочинства.

Судом вже висвітлювалося ведення процесу у цій справі, отже з метою вірного поінформування населення та  вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Слов’янський міськрайонний суд вважає за необхідне продовжити повідомляти інформацію про стан розгляду цієї справи.

Справа надійшла до суду 27 лютого 2017 року.

За наслідками автоматичного розподілу, справу було передано на розгляд судді Слов’янського міськрайонного суду Кузнецова Р.В..

На сьогодні у справі проведене підготовче судове засідання, та справа перебуває на стадії судового розгляду, в ході якого вже було допитано ряд свідків, вирішено клопотання сторін по виклику інших свідків.

Протягом розгляду справи судом було вжито всіх можливих заходів щодо вирішення справи у розумні строки. Дати судових засідань визначалися з урахуванням реальної можливості явки всіх учасників судового провадження, що в свою чергу повинно було забезпечити право на захист обвинуваченого та відповідно право на справедливий безсторонній суд.

Разом з тим слід зауважити, що провадження у справі неодноразово суд змушений був відкладати з незалежних від суду причин, зокрема за клопотанням захисника у зв’язку із його неможливістю з’явитися у судове засідання.

21 травня 2018 року о 13 год. 30 хв. судове засідання по справі не відбулося у зв’язку із відпусткою судді . Слід зазначити, що захисником також було надано клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку із його зайнятістю.

У зв’язку з цим, відбулася зустріч судді-спікера та секретаря прес-служби суду із представниками ЗМІ та громадськості, де суддя-спікер дав вичерпну відповідь на всі питання щодо розгляду вказаного кримінального провадження (https://www.6262.com.ua/news/2046916).

Наступне судове засідання у призначено на 14 год. 30 хв. 06 липня 2018 року. В разі неможливості проведення судового засідання, прес-служба суду повідомить обєктивні причини цього заздалегідь на сайті суду.

Дату судового засідання визначено з тим розрахунком, щоб всі учасники процесу мали змогу прийняти в ньому участь, з урахуванням навантаження судді та графіку відпусток.

У зв’язку з цим, прес-служба суду наголошує на тому, що розгляд справи проводиться із додержанням процесуальних норм КПК України та визначених у ньому загальних засад кримінального провадження, судові засідання призначаються відповідно до вимог ст. 28 КПК України.

Висвітлення процесу розгляду справи буде продовжено після проведення наступного судового засідання. Чекайте у інформаційному випуску.

Прес-служба Слов’янського

 міськрайонного суду Донецької області