flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд інформує по справі, що викликала значний суспільний інтерес.

10 травня 2018, 14:33

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням трьох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 365, ч.1 ст. 368, ч.1 ст. 371 КК України, а також стосовно двох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 365, ч.1 ст. 371 КК України.

 

 

 

 

 

 

Враховуючи, що склад правопорушень, за якими обвинувачуть зазначених осіб, віднесено до корупційних, розгляд даної справи становить значний суспільний інтерес для громадськості м.Слов’янська та Слов’янського району. У зв’язку з цим, у ЗМІ було здійснено публікації, а активні громадяни також здійснили ряд повідомлень у соцмережах.

Одним із міжнародних стандартів є публічне здійснення правосуддя. Відповідно до принципу публічного здійснення правосуддя, громадськість має право бути поінформованою через медіа про стан організації судочинства.

За таких обставин, з метою вірного поінформування населення та  вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Слов’янський міськрайонний суд вважає за необхідне повідомити інформацію про стан розгляду цієї справи.

Справа надійшла до суду 03 травня 2018 року.

За наслідками автоматичного розподілу, справу було передано на розгляд судді Слов’янського міськрайонного суду Кузнецова Р.В..

На виконання вимог ст. 314 КПК України, за якими суд призначає підготовче судове засідання не пізніше п’яти днів з дня надхоження кримінального провадження, судом призначено таке судове засідання у справі на 14 год. 00 хв. 08 травня 2018 року.

Зважаючи на скорочені строки призначення підготовчого судового засідання, визначені чинним законодавством, секретарем судового засідання було здійснено виклик учасників судового провадження по телефону, про що складено відповідні телефонограми, тобто повідомлено сторін кримінального провадження у спосіб, прямо передбачений ч.1ст. 135 КПК України.

Незважаючи на належне повідомлення всіх учасників судового провадження, захисники двох обвинувачених у судове засідання не з’явилися. Один захисник подав до суду заяву, в який просила слухати справу у його відсутності, з’явитися не має можливості у зв’язку зайнятістю у іншому судовому процесі. Інший захисник причини неявки суду не повідомив.

У судовому засіданні обвинувачені висловили клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з неявкою їх захисників. Сторона обвинувачення проти цього не заперечила, у судовому засіданні прокурор висловив думку про те, що за таких обставин розгляд справи неможливий, оскільки таким буде порушено право на захист обвинувачених.

Суд клопотання обвинувачених задовольнив.

Наступне судове засідання у підготовчому провадженні призначено на 13 год. 00 хв. 27 червня 2018 року.

Преса-служба суду повідомляє, що дату наступного судового засідання було визначено з урахуванням реальної можливості явки всіх учасників судового провадження, що в свою чергу забезпечить право на захист обвинувачених та відповідно право на справедливий безсторонній суд.

У зв’язку з цим, прес-служба суду наголошує на тому, що розгляд справи проводиться із додержанням процесуальних норм КПК України та визначених у ньому загальних засад кримінального провадження.

 

 

Прес-служба Слов'янського міськрайонного суду Донецької області