flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд інформує по справі, що викликала значний суспільний інтерес.

08 травня 2018, 14:19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням представника громадської організації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 259 КК України.

Розгляд даної справи викликав певний суспільний інтерес жителів міста Слов’янська. Відбувся ряд публікацій у ЗМІ та відеоповідомлень активної частини громадськості міста з даного приводу.

Задля вірного розуміння обставин розгляду цієї справи, Слов’янський міськрайонний суд вважає за необхідне роз’яснити окремі процесуальні моменти процедури судового розгляду.

Справа надійшла до суду 03 травня 2018 року.

За наслідками автоматичного розподілу, справу було передано на розгляд судді Слов’янського міськрайонного суду Кузнецова Р.В..

На виконання вимог ст. 314 КПК України, за якими суд призначає підготовче судове засідання не пізніше п’яти днів з дня надхоження кримінального провадження, судом призначено таке судове засідання у справі на 09. год. 30 хв. 07 травня 2018 року.

Зважаючи на скорочені строки призначення підготовчого судового засідання, визначені чинним законодавством, секретарем судового засідання було здійснено виклик учасників судового провадження по телефону, про що складено відповідні телефонограми, тобто повідомлено сторін кримінального провадження у спосіб, прямо передбачений ч.1ст. 135 КПК України.

Незважаючи на належне повідомлення всіх учасників судового провадження, захисник обвинуваченого у судове засідання не з’явився, про причини неявки суду не повідомив.

У судовому засіданні обвинувачений висловив клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з неявкою його захисника. Сторона обвинувачення проти цього не заперечила, у судовому засіданні прокурор висловив думку про те, що за таких обставин розгляд справи неможливий, оскільки таким буде порушено право на захист обвинуваченого.

Суд клопотання обвинуваченого задовольнив.

Наступне судове засідання у підготовчому провадженні призначено на 13 год. 30 хв. 14 травня 2018 року.

Прес-служба повідомляє, що секретар судового засідання намагався зв’язатися із захисником до початку підготовчого судового засідання, однак це йому не вдалося зробити. 08 травня 2018 року ( вх. ЕП-3111/18) до суду надійшло клопотання, де захисник повідомляє, що він був належним чином повідомлений про час та місце підготовчого судового засідання у вказаному кримінальному провадженні, а саме 05 травня 2018 року. Захисник також повідомляє, що договір про надання правничої допомоги із підзахисним був укладений лише на період проведення досудового слідства. На період проведення судового провадження із підзахисним договір про надання правничої допомоги не був укладений, поїздка до м. Слов’янська йому не оплачувалася. Про неможливість укладення такого договору він дізнався перед розглядом справи у суді. За таких обставин, просив визнати поважними причини неявки у судове засідання, призначене на 07 травня 2018 року. Повідомив, що у випадку оформлення договірних відносин із обвинуваченим, він готовий для прийняття участі у справі.

У зв’язку з цим, прес-служба суду наголошує на тому, що будь-яких порушень процесуальних норм щодо повідомлення учасників судового розгляду  у вказаній кримінальній справі з боку працівників Слов’янського міськрайонного суду Донецької області не встановлено.

 

Прес-служба Слов'янського міськрайонного суду Донецької області