flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України погодила Порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання суддів і Положення про порядок складання іспиту

28 грудня 2015, 10:24

 Рада суддів України погодила Порядок та методологію кваліфікаційного оцінювання суддів та Положення про порядок складання іспиту та методику його оцінювання під час проведення кваліфікаційного оцінювання судді. Таке рішення члени Ради суддів України прийняли сьогодні під час засідання, на яке були запрошені і члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

 

Відкриваючи засідання, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко зазначила, що обговорення та погодження документів, які б дозволили розпочати кваліфікаційне оцінювання суддів, тривало майже пів року, але це дозволило врахувати думки суддівської спільноти, внести поправки і, врешті-решт, створити та отримати базу  на основі якої можна проводити повне, об'єктивне, неупереджене та відкрите оцінювання суддівського корпусу.

 

"Оцінювання – це шлях до очищення судової влади від недобросовісних суддів та один з інструментів відновлення до неї довіри суспільства, який ми зобов'язані використати", - наголосила Валентина Сімоненко.

 

Відтак, Валентина Сімоненко запросила до слова Голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова, який детально зупинився на принципових підходах до оцінювання та відповів на численні запитання членів Ради суддів України. Відбулася конструктивна плідна дискусія, в якій взяли участь члени РСУ, Комісії та працівники секретаріату ВККСУ.

 

Разом з тим, Сергій Козьяков зазначив, що з прийняттям  Порядку та методології кваліфікаційного оцінювання суддів та Положення про порядок складання іспиту, реальна робота з оцінювання суддівського корпусу розпочнеться не раніше другої половини лютого 2016 року.

 

Рішення про погодження Порядку та методології кваліфікаційного оцінювання суддів і Положення про порядок складання іспиту учасники засідання зустріли оплесками. Проте, як підсумувала Голова Ради суддів України – це тільки початок кропіткої, спільної і відповідальної роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів  та Ради суддів України.

 

Більш детальну інформацію про результати спільного засідання Ради суддів України та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України представники ЗМІ зможуть отримати під час брифінгу Валентини Сімоненко, який відбудеться 14 грудня 2016 року о 13 годині  в приміщенні Державної судової адміністрації України за адресою: м. Київ, вул. Липська, 18/5.

 

Джерело: rsu.court.gov.ua