flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

20 листопада 2015 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк відвідав з робочим візитом Донецьку область.

23 листопада 2015, 08:10

У рамках робочого візиту до Донецького апеляційного адміністративного суду   Голова ДСА відвідав Слов'янський міськрайонний суд Донецької області, де зустрівся з суддями та працівниками апарату суду. Також на зустрічі був присутній начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України  в Донецькій області Тетяна Олексіївна Циганкова.

В місті Краматорську Донецької області відбувся круглий стіл на тему: "Роль Донецького апеляційного адміністративного суду в загальнодержавній концепції відновлення довіри до судової влади України", який організовано до першої річниці роботи цього суду в місті Краматорську.

 

У роботі круглого столу взяли участь голова Вищого адміністративного  суду України Олександр Нечитайло, суддя Верховного Суду України Олександр Коротких, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Краматорської міської ради Андрій Панков,  голови міськрайонних, районних, міських суддів Донецької та Луганської областей, судді Донецького апеляційного адміністративного суду, Донецького та Луганського окружних адміністративних судів, представники Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, представник Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва, керівники та представники різних органів державної влади в Донецькій та Луганській областях, представники засобів масової інформації.

 

Голова Донецького апеляційного адміністративного суду виступаючи з доповіддю, відзначила, що соціальні суперечки це нонсенс у нашій державі. "Не може це право залежати від того звернулася особа в суд чи ні. Є закон і державний орган має його виконувати", – наголосила Раїса Ханова.

 

Очільник Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло висловлюючись про внесення змін до Конституції України зауважив: "Ми на стадії "боротьби" у питанні відокремлення адміністративної юстиції. І я думаю, що ми переможемо й система адмінсудів стане відокремленою як у всіх європейських країнах", – заявив  Голова ВАСУ.

 

У зв'язку із ситуацією, що склалася сьогодні, в Україні працюють 676 судів, а не здійснюють правосуддя 87, – сказав Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк, виступаючи на круглому столі. Як відзначив очільник ДСА України 36 з непрацюючих судів перебувають на території тимчасово окупованого півострова Крим. Також, не здійснюють правосуддя 18 судів Луганської області та 33 суди Донецької області. Зупинившись на  фінансуванні судової влади, Зеновій Холоднюк зауважив, що сьогодні залишається проблема з фондом заробітної плати – дефіцит на поточний рік становить 250 млн гривень. Але за словами Голови ДСА України цю проблему буде вирішено найближчим часом.

 

 

Сьогодні судова влада повністю позбавлена важелів протидії від нападок на суддів зокрема та на систему в цілому, – повідомив голова Вугледарського міського суду Донецької області Сергій  Жамбровский.  За словами голови місцевого суду "судова влада повинна мати право законодавчої ініціативи, у тому числі, для ініціювання змін до законодавства з метою усунення його прогалин". На думку Сергія Жамбровського, сьогодні щодо судової влади проведена спланована піар-акція з метою зниження довіри населення на тлі повної недовіри до законодавчої та виконавчої влади.

 

Узагальнюючи результати проведення круглого столу, його учасники підкреслили, що Донецький апеляційний адміністративний суд гідно та професійно виконує покладенні на нього повноваження, а саме забезпечення судового захисту прав і свобод громадян, юридичних осіб у складний для держави час.