flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В провадження суду надійшла справа відносно настоятеля Святогірської лаври

19 червня 2024, 07:50

В провадження суду надійшла справа відносно настоятеля Святогірської лаври

 

 

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшов обвинувальний акт відносно громадянина Я., 1968 року народження, за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 114-2 ч. 2 КК України - поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану.

Даний злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Ухвалою Слов’янського міськрайонного суду Донецької області від 18.06.2024 р. призначено підготовче судове засідання по кримінальному провадженню відносно  громадянина Я., слухання проходитиме 19.06.2024р. у приміщенні Слов’янського міськрайонного суду Донецької області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області