flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нова опція в Електронному суді

15 лютого 2024, 10:50

При подачі процесуальних документів для учасників справ в Електронному суді з’явилась можливість додавати матеріали шляхом приєднання zip-архіву.

Принагідно нагадуємо, що у зв'язку із внесенням змін до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами" реєстрація юридичних осіб у системі "Електронний суд" є обов'язковою., в тому числі для цілей цивільного та адміністративного судочинства (з 20 лютого 2024 року).

Наслідками нереєстрації юридичної особи в Електронному суді є: залишення без руху, повернення позовних заяв, апеляційних скарг, касаційних скарг; залишення без розгляду заяв та клопотань з процесуальних питань; неврахування заяв по суті спору.

З метою уникнення негативних процесуальних наслідків у поточних судових справах, а також задля отримання вчасних оповіщень про ініціювання судових справ за вашої участі, рекомендуємо здійснити реєстрацію вашої юридичної особи в системі "Електронний суд".

 

 

 

Пресслужба 

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області