flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За крадіжку алюмінієвих дротів засуджено шість осіб

02 лютого 2024, 16:01

         Слов’янським міськрайонним судом Донецької області винесено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням шести мешканців смт Черкаське Черкаської ОТГ Краматорського району Донецької області, троє з яких на момент скоєння були неповнолітніми, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 4 ст. 185 КК України - таємне викрадення чужого майна (крадіжка), в умовах воєнного стану, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб. Всі обвинувачені раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися.

         У жовтні – грудні 2022 року та січні-березні 2023 року поблизу лісосмуги на околиці с. Шнурки Черкаської ОТГ Краматорського району за допомогою ручної пили по металу були вирізані алюмінієві дроти, які належать АТ «ДТЕК Донецькі електромережі», загальною довжиною  4145 м., вартістю 417158,64 грн.

         Обвинувачені свою провину визнали та показали, що дійсно викрали дроти зі стовпів ЛЕП, які різали за допомогою пилки по металу та продавали до пункту прийому металобрухту, гроші витрачали на власні потреби. У вчиненому розкаялись.

         Слов’янський міськрайонний суд Донецької області визнав винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, гр. К, 2004 року народження, гр. П.,  2006 року народження, гр. М., 1998 року народження, гр. П., 2004 року народження, гр. К., 1997 року народження, гр. К., 1986 року народження.  Їм призначене покарання у виді  п’яти років позбавлення волі, зі звільненням від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на один рік. На вказаних громадян покладено відповідні обов’язки.

Вирок суду не набрав законної сили.  

З повним текстом судового рішення у справі можна ознайомитися за посиланням.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

 

 

 

Пресслужба 

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області