flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наша єдність – наша зброя

22 січня 2024, 08:41

Щороку 22 січня Україна відзначає День Соборності. В цей день у 1919 р.  на Софійській площі у м. Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Дві українські держави, що у важкій боротьбі вибороли незалежність від різних імперій, об’єдналися під спільними знаменами.

Соборність означає об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території, та духовну консолідацію. Соборність невіддільна від суверенітету – фундаменту побудови демократичної держави, та є запорукою існування нації. Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність, тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу.

22 січня 2024 року о 18:00 проходитиме публічна дискусія «Відстояти Соборність: чому в 1919-му не вдалося і що робити, щоб вийшло зараз?», до якої можна доєднатися на YouTube каналі Українського інституту національної пам’яті за посиланням

 

 

 

Пресслужба Слов’янського

міськрайонного суду Донецької області