flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П’ять років позбавлення волі за поширення інформації про розташування ЗСУ

28 грудня 2023, 16:48

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області у закритому судовому засіданні розглянуто кримінальне провадження, яке надійшло з Донецької обласної прокуратури, по обвинуваченню уродженця м. Слов’янська Донецької області К., 1987 року народження, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ст. 114-2 частина 2 КК України - поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану.

Громадянин України К. у жовтні 2023 року з особистих мотивів, перебуваючи на території м. Слов’янськ Донецької області, за допомогою власної комп’ютерної техніки з використанням особистого акаунту в соціально орієнтованій мережі «Одноклассники» в особистій переписці поширив інформацію щодо розташування підрозділів Збройних сил України та блокпостів Сил оборони України у м. Слов’янськ Донецької області та на території Лиманської ТГ Краматорського району Донецької області.  

Обвинувачений свою вину визнав в повному обсязі та щиро розкаявся у вчиненому.

Громадянина К. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 114-2 частина 2 КК України і призначене покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років.  

З повним текстом судових рішень у справі можна ознайомитися за посиланням.   

Вирок не набрав законної сили.  

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

 

 

 

Пресслужба 

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області