flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років позбавлення волі за інформування держави-агресора

21 листопада 2023, 09:24

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області у відкритому судовому засіданні розглянуто кримінальне провадження по обвинуваченню громадянина Т., 1985 року народження, уродженця м. Слов’янська, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ст. 111-1 частина 7 КК України (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України).  

Судом встановлено, що у червні - липні 2022 року громадянин Т., діючи умисно, в ході спілкування в месенджері «Telegram» із представником збройних формувань держави-агресора - військовослужбовцем ОМСП 1 АК НМ «ДНР», неодноразово надавав останньому інформацію про місця постійної і тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ на території м. Слов’янська. При цьому громадянин Т. усвідомлював, що передана ним інформація буде використана збройними формуваннями держави-агресора для нанесення ракетних, авіаційних та інших вогневих ударів з метою завдання вогневого ураження підрозділам ЗСУ, знищення військової техніки та особового складу.  

Громадянина Т. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 111-1 частина 7 КК України,  призначено покарання у виді позбавлення волі на строк дванадцять років з позбавленням права обіймати будь –які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк десять років, без конфіскації майна, з ізоляцією засудженого та поміщенням його до кримінально-виконавчої установи закритого типу.  

Вирок суду не набрав законної сили.  

З повним текстом судового рішення у справі можна ознайомитися за посиланням.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

 

 

Пресслужба

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області