flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

27 жовтня відзначається День української писемності та мови

27 жовтня 2023, 15:16

У зв'язку з переходом на новоюліанський календар день пам'яті преподобного Нестора-літописця відзначається 27 жовтня, тому президент Володимир Зеленський підписав указ №455/2023 про перенесення дати святкування Дня української писемності та мови на 27 жовтня.  

Українська мова — наша гордість і скарб. Наша мова пережила заборону та викоренення  і зараз визнана однією з найкрасивіших у світі.  

          Колектив Слов’янського міськрайонного суду Донецької області підтримує сучасні традиції та вкотре бере участь у написанні Радіодиктанту національної єдності. Авторкою радіодиктанту-2023 стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко, а текст "Дороги України" читав актор театру та кіно Олексій Гнатковський.  Авторка порівняла дороги України з переплутаними нитками любові, які залишаються міцними хоча й були порубані та знову зв’язані у вузол. Під час написання радіодиктанту учасники цього заходу неначе проїхали через усю країну і «ввібрали її поглядом». 

Результати радіодиктанту-2023 організатори планують оголосити у грудні, коли будуть опрацьовані усі листи, адже головною метою є об'єднання всіх українців як в Україні, так і за її межами, а не перевірка знань.