flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тестування сплати штрафу та судового збору в «Дії»

12 жовтня 2023, 17:00

В мобільному додатку порталу «Дія» завершено розробку сервісу сплати штрафу та судового збору за постановами у справах про адміністративні правопорушення. Станом на жовтень 2023 року сервіс працює у тестовому режимі, але після завершення його бета-тестування можливість оплати буде доступна усім користувачам, авторизованим у застосунку «Дія».

 

Передбачається, що реквізити будуть автоматично генеруватися системою, а дані про сплату користувачем штрафу, судового збору в застосунку "Дія" автоматично передаватися до автоматизованої системи документообігу суду. Це дозволить працівникам суду додатково не повідомляти реквізити для сплати штрафу, судового збору та не вимагати від громадян паперову квитанцію про сплату. 

З метою забезпечення належного функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи i ïx інформаційної електронної взаємодії працівниками суду вноситься повна інформація до автоматизованої систему документообігу суду.

Якщо ідентифікаційні дані особи в обліково—статистичну картку не були внесені при первинній реєстрації важливим є внесення таких даних під час реєстрації будь—якого процесуального документа.  

Нагадуємо, що ідентифікаційними даними особи є:

1)        для юридичних осіб — ідентифікаційний код юридичної особи (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України, — код в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України);

2)        для фізичних осіб-підприємців — реєстраційний номер облікової картки платника податків,

для адвокатів — номер та дата видачі свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю;

3)        для фізичних осіб — унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР), реєстраційний номер облікової картки платника податків a6o номер i серія паспорта (PHOKПП).  

Для фізичних осіб — громадян України номер i серія паспорта є ідентифікаційними даними виключно за відсутності у такої фізичної особи PHOKПП aбo УНЗР.

 

Пресслужба