flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поширення інформації неосудною особою

14 вересня 2023, 09:42

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області у закритому судовому засіданні задоволено клопотання прокурора про застосування примусових заходів медичного характеру відносно громадянки Ш., 1981 року народження, уродженки м. Слов’янська Донецької області, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України (поширення інформації про розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчиненому в умовах воєнного стану, з корисливих мотивів та з метою надання такої інформації представнику держави, що здійснює збройну агресію проти України).    

Судом встановлено, що громадянка Ш. у квітні 2023 року діючи умисно, з корисливих мотивів, перебуваючи за місцем свого проживання у м. Слов’янськ, за допомогою власного мобільного телефону використовуючи акаунт в соціально орієнтованій мережі «OK.ru - Одноклассники», у особистій переписці із військовослужбовцем збройних сил РФ поширила останньому інформацію про місця розташування підрозділів ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань.   

          Громадянка Ш. повідомила, що військовослужбовець РФ сам вийшов на зв’язок з нею з приводу передавання інформації про розташування військових ЗСУ, в результаті чого вона двічі передала йому таку інформацію за що отримала грошову винагороду.  

          Враховуючи висновок судово-психіатричного експерта у судовому засіданні з достовірністю встановлено, що суспільно-небезпечне діяння вчинене Ш. в стані неосудності.

Відносно Ш. застосовано примусовий захід медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із посиленим наглядом в умовах, що виключають її небезпечну поведінку.

Ухвала не набула законної сили.  

 

 

Пресслужба 

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області