flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зловживання службовим становищем

29 серпня 2023, 13:27

23 серпня 2023 року до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області прокурором відділу захисту дітей та протидії насильству Донецької обласної прокуратури надіслано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина Б., 1990 року народження, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст. 191, ч. ч. 1, 2 ст. 366 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем; складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

          За версією слідства, громадянин Б. у період з 26.11.2020 року здійснював функції представника органу місцевого самоврядування та обіймав посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, був службовою особою.

У серпні 2020 року Святогірською міською радою та підрядною організацією укладено договір щодо реконструкції будівель Святогірського дитячого садка № 18 «Ластівка» за кошти державного та місцевого бюджетів. Строки виконання робіт за цим договором встановлювались до 27 серпня 2021 року.

          28.08.2021року між службовою особою Святогірської міської ради Б. та підрядником у зв’язку з уповільненням темпів робіт через коригування проекту укладено додаткову угоду, згідно якої строк виконання робіт продовжено.

          У період 2020, 2021 років громадянин Б., з метою одержання неправомірної вигоди третіми особами, підписав низку актів приймання виконаних робіт та проставив відтиск гербової печатки  достовірно знаючи, що роботи відображені в актах на час їх підписання не виконано в обсязі, вказаному в документі.

          В результаті зловживання службовим становищем громадянином Б. допущено розтрату бюджетних коштів на загальну суму тридцять один мільйон триста дев’яносто три тисячі двісті двадцять гривень 84 копійок, чим завдано шкоди інтересам Святогірської міської ради на вказану суму.

          Підготовче судове засідання з розгляду даного кримінального провадження призначено на 29 серпня 2023 року у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

          Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

          Пошук інформації щодо стадій розгляду справи № 243/4300/23 можна здійснити на веб-порталі «Судова влада України». 

 

 

Пресслужба 

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області