flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поширення інформації неосудною особою

14 липня 2023, 13:16

Слов`янським міськрайонним судом Донецької області задоволено клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру відносно громадянина З., 1988 року народження, уродженця м. Слов`янська Донецької області, інваліда другої групи, за вчинення суспільно-небезпечного діяння, передбаченого ст. 114-2 частина 3 КК України (поширення інформації про розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчиненому в умовах воєнного стану, з корисливим мотивом та з метою надання такої інформації представникам інших незаконних збройних формувань).  

          У травні 2022 року, квітні 2023 року громадянин З., перебуваючи за місцем свого фактичного проживання у м. Слов’янськ, за допомогою власного мобільного телефону в соціально орієнтованій мережі «OK.ru-Одноклассники» у особистій переписці з представником незаконного збройного формування «ДНР», що здійснює збройну агресію проти України, заступником командира комендантського полку так званої «Народної міліції ДНР» поширював останньому інформацію про місця розташування підрозділів ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

          Згідно висновку судово-психіатричної експертизи громадянин З. страждає на хронічне психічне захворювання, що позбавило його можливості усвідомлювати свої дії (бездіяльність) і керувати ними в період часу, що відноситься до інкримінованих діянь.

          Дослідивши матеріали справи Слов’янський міськрайонний суд Донецької області ухвалив рішення застосувати до З. примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із посиленим наглядом, в умовах, що виключають його небезпечну поведінку.

На дану ухвалу Слов’янського міськрайонного суду Донецької області може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з дня проголошення. 

 

 

 

Пресслужба 

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області