flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у вбивстві взято під варту

08 травня 2023, 09:29

До Слов’янського міськрайонного суду Донецької області надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина Р., 1981 року народження, уродженця с. Костянтинівка, Арбузинського району, Миколаївської області, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб).

За версією слідства 01.05.2023 року близько 23 год. 50 хв. громадянин Р. перебував у будинку, розташованому у м. Слов’янськ, де на той час мешкали громадянин Ж., 1953 року народження, та громадянка Ж., 1963 року народження. В ході вживання спиртних напоїв нa ґpyнті раптово виниклих неприязних відносин виникла сварка, в ході якої Р., перебуваючи у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, взяв із столу кухонний ніж та наніс ним один удар в область грудної клітини громадянки Ж., від чого остання впала на підлогу. Продовжуючи свій злочинний умисел, взявши з підлоги сокиру, Р. наніс її робочою частиною не менше двох ударів по голові громадянці Ж. Після цього Р. підійшов до громадянина Ж., який перебував у сусідній кімнаті, та наніс робочою частиною сокири не менше трьох ударів по його голові. Від отриманих тілесних ушкоджень громадянин Ж. та громадянка Ж. померли на місці.

Слідчим суддею задоволено клопотання органу досудового розслідування про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваного Р.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

 

 

 

Пресслужба 

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області