flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян! Інформація щодо зміни територіальної підсудності

03 грудня 2014, 14:46

 До уваги громадян! Розпорядженням апеляційного суду  Донецької області № 1 від 18.11.2014 року втратило  чинність розпорядження голови апеляційного суду Донецької області № 17 від 18.08.2014 року «Про приймання та розгляд апеляційних скарг на ухвали слідчих суддів, які підлягають оскарженню під час досудового розслідування, та рішення слідчого судді за результатами розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора під час досудового розслідування апеляційним судом Донецької області, частина якого розташована у м. Маріуполь»

У зв’язку з питаннями, що виникають у учасників судового розгляду щодо підсудності, звертаємо Вашу увагу на те, що місцеві суди Донецької області, територіальну підсудність яким не змінено, надсилають апеляційні скарги на ухвали слідчих суддів, постановлені відповідно до ст. 309 КПК України та ч. 3 ст. 307 КПК України, до апеляційного суду Запорізької області.

Місцеві суди Донецької області, які знаходяться в зоні обслуговування апеляційного суду Донецької області  (м. Маріуполь), а саме: Жовтневий районний суд м. Маріуполя, Приморський районний суд м. Маріуполя, Іллічівський районний суд м. Маріуполя, Орджонікідзевський районний суд м. Маріуполя, Володарський районний суд Донецької області, Першотравневий районний суд  Донецької області, Вугледарський міський суд Донецької області направляють вищезазначені скарги  до апеляційного суду Донецької області (м. Маріуполь).