flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2023, 11:35

     Із метою вшанування пам’яті громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави, встановлено День Героїв Небесної Сотні,  який відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

     Почуття гідності та честі, право на самовизначення є головними цінностями українців. Ці риси об’єднують наших героїв – борців за свободу та незалежність України різних часів.

     Представники різних професій, віку та статей, які приїхали з різних куточків України, об’єднались заради можливості вільного вибору, як фундаментальної характеристики людського існування.

     Сьогодні вшановуємо боротьбу за гідне та вільне життя, жертовність і відвагу, проявлену під час Революції Гідності та на початку російської агресії на сході України. 107 героїв загинули за те, щоб Україна розвивалася як вільна, демократична держава.

     Вдячні за свободу!

 

 

 

Пресслужба

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області