flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

П’ять років позбавлення волі за несанкціоноване поширення інформації

15 лютого 2023, 17:09

         Слов’янським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина В., 1973 року народження, уродженця м. Слов`янська Донецької області, щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 114-2 ч.2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану). 

     У червні 2022 року В. діючи умисно на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, за допомогою власного мобільного телефону використовуючи акаунт соціально-орієнтованої мережі «Однокласники» в особистій переписці повідомляв представнику іноземної держави інформацію про місце скупчення особового складу ЗСУ, місце розквартирування особового складу територіальної оборони України, місце скупчення ЗСУ та ведення вогню реактивними системами залпового вогню «Град», тим самим проводив підривну діяльність проти України.

     Обвинувачений в судовому засіданні свою вину визнав.

     Судом винесено вирок, відповідно до якого громадянина В. визнано винуватим та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років з ізоляцією засудженого та поміщенням його до кримінально виконавчої установи закритого типу.

     З повним текстом судових рішень у справі можна ознайомитися за посиланням.  

     Вирок суду не набрав законної сили.  

 

 

Пресслужба

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області