flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи

21 листопада 2022, 09:42

          Цього дня у 2004 році були оголошені результати президентських виборів, а вже 22 листопада розпочалися мітинги незгоди. Центром протестного руху став Майдан Незалежності у Києві. Внаслідок цих подій відбувся повторний другий тур президентських виборів. 

          21 листопада 2013 року так само на Майдані Незалежності у Києві розпочалася акція протесту проти рішення Кабінету Міністрів України призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Згодом протести перетворилися з проєвропейських на антиурядові, внаслідок чого проведені позачергові президентські вибори, які засвідчили європейський вектор орієнтації.  

          Завдяки цим подіям народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що в нації, яка вийшла на Майдан і заявила, що спроможна на захист своєї свободи, є високі ідеали та незламний дух.  Зміни відбулися не лише в політичному житті країни, а в свідомості самих українців, адже Україна – це територія гідності та свободи.  

Не зважаючи на те, що наша держава бореться за свою свободу, зараз українці єдині як ніколи, не лише у країні, але й з усім світом.

Шануємо тих, хто жертвує заради української спільноти, пам’ятаємо усіх, хто віддав за неї найцінніше.

 

 

 

Пресслужба 

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області