flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порушення правил безпеки дорожнього руху

14 жовтня 2022, 08:47

Донецькою обласною прокуратурою до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням громадянина Р. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 286-1 Кримінального кодексу України.    

За версією слідства у липні 2022 року близько 20 години 05 хвилин водій Р., 1984 року народження, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «ВАЗ-2103» рухався по проїжджій частині вул. Центральній у смт Билбасівка. Проявляючи злочинну недбалість він не обрав безпечну швидкість, внаслідок чого не впорався з керуванням автомобіля та виїхав за межі проїжджої частини, де скоїв наїзд на насип ґрунту та перешкоду у вигляді металевого паркану приватного будинку.    

В результаті даної ДТП пасажир Ч., 1968 року народження, та пасажирка Р., 1987 року народження, отримали тяжкі тілесні ушкодження, які спричинили їх смерть. Пасажирка К., 1986 року народження, отримала тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.   

Дії обвинуваченого Р. кваліфіковано як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило загибель кількох осіб.  Наразі громадянину Р. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Автоматизованим розподілом справ визначено головуючу суддю Агеєву О.В.   

Варто зазначити, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.    

 

 

 

Пресслужба 

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області