flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням двох працівників правоохоронних органів

25 січня 2022, 13:16

У січні 2022 року до суду надійшов обвинувальний акт стосовно представників правоохоронних органів, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб).

Відповідно до обвинувального акту оперуповноважений сектору кримінальної поліції Л. та поліцейський-водій логістики Д.,  25.05.2021 року на службовому автомобілі здійснювали виїзд за викликом за фактом смерті громадянина К., де з метою пошуку документів, що посвідчують особу померлого, проводили огляд речей у будинку за адресою: м. Слов’янськ, вул. Урожайна, під час якого заволоділи кредитною банківською карткою АТ КБ «Приватбанк», оформленою на ім’я померлого К. В подальшому працівники правоохоронних органів Л. та Д., заволодівши інформацією про реквізити банківської картки, а також за допомогою мобільного телефону померлого К. здійснили від імені померлого авторизацію у мобільному додатку «Приват 24», що дало змогу провести транзакцію у сумі 12 000 грн. по переведенню грошових коштів з кредитної банківської картки АТ КБ «Приватбанк» померлого К. на банківську картку АТ КБ «Приватбанк» громадянина Б., який перебував у товариських відносинах з обвинуваченими, але не був обізнаний щодо вказаного злочину. Того ж дня громадянин Б., діючи за вказівкою обвинувачуваного Д., зняв зі своєї банківської картки грошові кошти у сумі 11 800 грн. та передав їх останньому.

Підготовче судове засідання по справі  призначено  о 13 год. 30 хв. 28.01.2022 року.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на веб-порталі «Судова влада України» за № 243/793/22.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прес-служба  

Слов’янського міськрайонного суду Донецької області 

Читайте нас  та ставте запитання у соціальній мережі Facebook